آشنایی با روش تهیه‌ی قرمزه نخودچی؛ غذای اصفهانی

آشنایی با روش تهیه‌ی قرمزه نخودچی؛ غذای اصفهانی


قرمزه نخودچی از نمونه غذاهای سنتی و قدیمی در اصفهان می‌باشد که در حال حاضر کمتر پخت می‌شود. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه قرمزه نخودچی آشنا می‌شوید.

قرمزه نخودچی

مواد لازم برای 4 نفر:

گوشت گوسفند             130 گرم، چرخ شده و بدون چربی

آرد نخودچی                    1 پیمانه

نمک و فلفل                   به مقدار لازم

زردچوبه                          1 قاشق چای‌خوری

نعناع خشک                   2 قاشق مربا خوری

رب گوجه فرنگی             1 قاشق غذاخوری

آب                                 5 پیمانه

پیاز متوسط                    1 عدد، خرد شده

پیاز متوسط                    1 عدد، رنده شده

قرمزه نخودچی

طرز تهیه:

مرحله 1 - در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده، آرد نخودچی، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و 1 قاشق از نعناع را با یکدیگر مخلوط کنید.

 

مرحله 2 - 1 پیمانه سرخالی از آب را آرام آرام به مخلوط گوشت افزوده و با دست ورز دهید تا وقتی بدست نچسبد.

 

 

قرمزه نخودچی

 

مرحله 3 - از مایه گوشت به اندازه گردو برداشته و گرد کرده، در بشقابی با فاصله بچینید و کنار بگذارید.

 

مرحله 4 - در قابلمه متوسطی پیاز خرد شده را با کمی روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نرم شود، سپس کمی زردچوبه، فلفل، نمک، مابقی نعناع و رب گوجه فرنگی را افزوده و مقداری تفت دهید، آب را افزوده و اجازه دهید بجوش آید.

 

مرحله 5 - قرمزه های آماده شده را آرام داخل آب جوش انداخته و بدون در به مدت 2 دقیقه بجوشانید، سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایم‌تر کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت یا کمی بیشتر قرمزه ها پخته شوند. قرمزه نخودچی را داخل ظرف مورد نظر کشیده و همراه با ترشی لیته و نان تازه سرو نمایید.

 

نکات

1. گوشت چرخ شده بایستی بدون چربی باشد تا از وا رفتن قرمزه ها جلوگیری شود.

2. در صورتی که نمی‌توانید گوشت قرمز مصرف کنید، گوشت چرخ شده مرغ را جایگزین آن کنید.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: ملک بانو

 

مطالب مرتبط:

آشنایی با روش تهیه‌ی کباب زردک؛ شامی اصفهانی

یخمه تُرُش؛ غذای اصفهانی

بریونی (بریانی) اصفهان

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه