بَریک الخُضرَوات نام دیگر این غذاست. این پیراشکی از کشور تونس و به نام بَریک الدنونی معروف است.

آشنایی با روش تهیه‌ی پیراشکی سبزیجات به روش تونسی


بَریک الخُضرَوات نام دیگر این غذاست. این پیراشکی از کشور تونس و به نام بَریک الدنونی معروف است.

پیراشکی

مواد لازم برای 4 نفر:

آرد                                              2 پیمانه

مایه خمیر                                   2 قاشق غذاخوری

تخم مرغ                                     یک عدد

روغن مایع                                   یک چهارم پیمانه

 

برای داخل خمیر:

پیاز خلالی                                   یک عدد متوسط

سیب زمینی آب‌پز                        2 عدد متوسط

هویج آب‌پز                                   2 عدد متوسط

نخود فرنگی آب‌پز                         نصف پیمانه

زعتر*                                            2 قاشق غذاخوری

آب ولرم                                       یک پیمانه

سماق                                        یک قاشق مرباخوری

ادویه                                           به مقدار لازم

نمک                                            به مقدار لازم

روغن زیتون                                  به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

* آرد را در ظرف گودی الک کنید. روغن را به آن اضافه کرده و کاملاً با آرد مخلوط کنید.

* مایه خمیر و تخم مرغ را نیز با آرد مخلوط کنید.

* آب ولرم را کم کم به آرد اضافه کرده و کاملاً ورز دهید.

* خمیر را پس از ورز دادن در ظرف گودی گذاشته، روی آن را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه استراحت دهید.

* برای آماده سازی مواد میانی، پیاز را در روغن زیتون تفت داده، سپس سیب زمینی، هویج، نخود فرنگی، ادویه، زعتر، سماق و نمک را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید.

* مقداری از خمیر را در دست پهن کرده و به شکل بیضی در آورید، از مایه‌ی سبزیجات داخل خمیر گذاشته، به صورت بیضی بپیچید.

* روغن فراوان را در تابه عمیقی داغ کرده و پیراشکی ها را در آن سرخ کنید، سپس در ظرف مناسبی چیده و روی آن را تزیین کنید.

 

نکته:

1- این دستور 210 گرم کربوهیدرات، 50 گرم پروتئین، 150 گرم چربی و 2390 کیلوکالری انرژی دارد.

2- این پیراشکی از کشور تونس و به نام بَریک (الدنونی) معروف است.

زعتر

* زعتر چیست؟

زعتر نوعی ادویه‌ی مخلوط در خاورمیانه و شمال افریقا است که به عنوان چاشنی مستقیماً روی غذا می‌پاشند و یا با روغن زیتون مخلوط کرده، روی نان می‌مالند و به عنوان پیش‌غذا استفاده می‌کنند. زعتر معمولاً ترکیبی است از سبزیجات خشک مانند آویشن وحشی و کنجد بوداده. طبق گفته Ignace J. Gelb  این کلمه در زبان اکدی یک گیاه از تیره آویشن است به نام "سسر" که  در سریانی "ستر" و پس از آن به نام "زعتر" وارد عربی شده است. در عراق معمولاً زنان خودشان زعتر درست می‌کنند و در شمال افریقا ادویه‌هایی که زنان به آن اضافه می‌کنند یک راز باقی می‌ماند و یا فقط به دخترانشان یا سایر اقوام نزدیک می‌گویند. بعضی از این ادویه ها ممکن است زیره، تخم گشنیز و رازیانه باشد ترکیب این ادویه با روغن زیتون زیت و زعتر نامیده می‌شود.

 

استفاده دارویی

گفته می‌شود که این ترکیب ذهن را هشیار و بدن را قوی نگه می‌دارد برای همین کودکان را تشویق می‌کنند قبل از امتحان برای صبحانه ساندویچ زعتر بخورند.

 

طرز تهیه

کنجد بو داده، تخم گشنیز، گردو چرخ شده، نخودچی پودر کرده، پودر زیره، مرزنجوش، سماق، رازیانه و نمک را ترکیب کنید.

 

فرآوری: مرادیان

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منابع:

وبلاگ فرهنگ و خوراک

مجله هنر آشپزی – شماره 71 - سهیلا محسنی نژاد

 

مطالب مرتبط:

روش تهیه‌ی پیراشکی سبزیجات سه رنگ

پیراشکی با خمیر آماده

پیراشکی گوشت

آشنایی با روش تهیه‌ی پیراشکی گوجه‌فرنگی

پیراشکی سیب‌زمینی

آشنایی با روش تهیه‌ی پیراشکی گوشت

پیراشکی پنیر

هورن؛ پیراشکی نروژی

آشنایی با روش تهیه‌ی فیتیله پیچان ماهی

آشنایی با روش تهیه‌ی تردپیچ مرغ و سیب زمینی

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه