آشنایی با روش تهیه لوبیا پلو قالبی

آشنایی با روش تهیه لوبیا پلو قالبی


چهار کاسه ماست خوری لوبیای خرد کرده را با کمی نمک و آب می‌پزیم. دو قاشق رب گوجه اضافه کرده و به پختن ادامه می‌دهیم تا آب آن تبخیر شود.


 

برای دیدن فایل کامل این مطلب با مراحل و تصاویر بیشتر،  اینجا کلیک کنید

 

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو قالبی:

رب گوجه فرنگی                               دو قاشق غذاخوری

پیاز                                                   دو عدد

تخم مرغ                                          هفت عدد

برنج                                                چهار فنجان

روغن                                               یک فنجان

ماست                                            هفت قاشق غذاخوری

لوبیاخرد کرده                                  4 کاسه ماست خوری

گوشت چرخ کرده                             دو کاسه ماست خوری

زعفران                                            یک چهارم قاشق مربا خوری

نمک و فلفل                                    به میزان دلخواه

 

با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط و دو دیس کوچک از ”‌لوبیا پلو قالبی“ خواهیم داشت.

 

قالب مستطیل شکل تفلون به طول 26 سانت (دو قابلمه کوچک و متوسط تفلون به قطر 15 و 20 سانت و گاز فر دار)، دو عدد پیاز متوسط (معادل 200 گرم)

لوبیا پلو قالبیلوبیا پلو قالبی

نمک و فلفل به میزان لازم، یک چهارم قاشق مربا خوری زعفران

لوبیا پلو قالبیلوبیا پلو قالبی

یک فنجان روغن (معادل 100 گرم)، دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده (معادل 500 گرم)

لوبیا پلو قالبیلوبیا پلو قالبی

دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (حدوداً معادل 80 گرم)، چهار کاسه ماست خوری لوبیا خرد کرده (جمعاً معادل 600 گرم)

لوبیا پلو قالبیلوبیا پلو قالبی

چهار فنجان برنج (معادل 550 گرم)، هفت عدد تخم مرغ

لوبیا پلو قالبیلوبیا پلو قالبی

هفت قاشق غذاخوری ماست (معادل 140 گرم)

لوبیا پلو قالبی

طرز تهیه لوبیا پلو قالبی

چهار کاسه ماست خوری لوبیا خرد کرده را با کمی نمک و آب می‌پزیم. دو قاشق رب گوجه اضافه کرده و به پختن ادامه می‌دهیم تا آب آن تبخیر شود.

لوبیا پلو قالبی

چهار فنجان برنج را بعد از شستن، با چهار قاشق غذاخوری نمک، حدود یک الی سه ساعت خیس می‌کنیم سپس آن را در آب جوش ریخته و آبکش می‌کنیم.

لوبیا پلو قالبی

دو قاشق ماست را هم زده، دو تخم مرغ، نمک و زعفران آب کرده را به آن اضافه می‌کنیم. سپس یک سوم برنج آبکش شده را با آن مخلوط می‌کنیم.

لوبیا پلو قالبی

در یک ظرف دیگر 5 قاشق ماست را هم زده، 5 عدد تخم مرغ، نمک و کمی زعفران آب کرده را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. سپس بقیه برنج آبکش شده و مایه لوبیا را با هم مخلوط کرده، به مایه تخم مرغی اضافه می‌کنیم.

لوبیا پلو قالبی

دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده را با دو عدد پیاز متوسط رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز می‌دهیم و آن را به صورت توپ‌های قلقلی در می‌آوریم. سپس آن‌ها را در یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم.

لوبیا پلو قالبی

روغن باقیمانده از گوشت‌های قلقلی را از صافی رد می‌کنیم.

لوبیا پلو قالبی

ته دو قابلمه تفلون کوچک و متوسط (به قطر 15 و 20 سانت) را با روغن صاف کرده چرب می‌کنیم. تعدادی از گوشت‌های قلقلی را دور آن می‌چینیم. مقداری از پلو زعفرانی را در قابلمه کوچک و مقداری از لوبیا پلو را در قابلمه متوسط ریخته، روی آن را با قاشق صاف می‌کنیم.

لوبیا پلو قالبی

ته دو قالب مستطیل شکل تفلون (به قطر 26 سانت) را نیز چرب کرده، تعدادی از گوشت‌های قلقلی را دور آن می‌چینیم. بقیه پلو زعفرانی را ته قالب ریخته، روی آن را صاف می‌کنیم. سپس بقیه لوبیا پلو را اضافه کرده و با قاشق روی آن را صاف می‌کنیم.

لوبیا پلو قالبی

فر را از نیم ساعت قبل روشن کرده، قالب‌ها را در طبقه وسط فر با شعله متوسط (160 الی 180 درجه سانتیگراد) برای مدت نیم ساعت قرار می‌دهیم. سپس آن را از فر درآورده، می‌گذاریم سرد شود.

لوبیا پلو قالبی

لوبیا پلو ساده و زعفرانی را از قالب گرد درآورده، روی هم قرار می‌دهیم.

لوبیا پلو قالبی

لوبیا پلو قالبی آماده پذیرایی است.

لوبیا پلو قالبی

نوش جان

لوبیا پلو قالبی

 

برای دیدن مجموعه کامل لذت رشد در آشپزی، اینجا کلیک کنید

 
بخش تغذیه و آشپزی تبیان


نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه