گوشت چرخ‌کرده، ارزن، عدس، کشک، پیازداغ، نعناع داغ، زردچوبه و نمک و فلفل از اجزای این غذای محلی خوش‌مزه هستند.

توگی سَرداغی ؛ غذای خراسانی


گوشت چرخ‌کرده، ارزن، عدس، کشک، پیازداغ، نعناع داغ، زردچوبه و نمک و فلفل از اجزای این غذای محلی خوش‌مزه هستند.

توگی سَرداغی

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر

پیازداغ                                                3 قاشق چای‌خوری

زردچوبه                                              1 قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل                                        به میزان لازم

گوشت چرخ‌کرده                                 250 گرم

آب                                                     500 میلی‌لیتر  

ارزن خوراکی بدون پوست                    300 گرم

عدس پخته                                         100 گرم

کشک                                                250 میلی‌لیتر

سیر داغ                                             3 قاشق سوپ‌خوری

نعنا داغ                                              1 قاشق سوپ‌خوری

زعفران حل کرده در آب                        2 قاشق سوپ‌خوری

 

طرز تهیه

* پیازداغ، زردچوبه، نمک و فلفل را در تابه‌ای بریزید، گوشت را به آن بیفزایید و تابه را روی اجاق بگذارید. آنگاه با حرارت ملایم گوشت را تفت دهید.

* اکنون 500 میلی‌لیتر آب به مواد بیفزایید و صبر کنید تا بجوشد.

* حالا ارزن خوراکی را اضافه کنید و 20 دقیقه‌ی دیگر بجوشانید تا بپزد.

* سپس عدس پخته را بیفزایید و مخلوط کنید.

* بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کشک را اضافه کنید و پس از مخلوط کردن، دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید.

* سپس اجاق را خاموش کنید، در قابلمه را ببندید و 10 دقیقه صبر کنید.

* اینک غذا را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با سیرداغ، نعناع داغ، پیاز داغ، زعفران و کشک تزئین نمایید و میل کنید.

 

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: آشپزباشی – شماره 44 - هومن سلیمی

 

مطالب مرتبط:

آشنایی با روش تهیه‌ی چند غذای محلی

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه