می‌توانیم در این غذای محلی استان گیلان به جای گوشت مرغ از گوشت اردک استفاده کنیم.

روش تهیه‌ی شوید خولی؛ غذای گیلانی


می‌توانیم در این غذای محلی استان گیلان به جای گوشت مرغ از گوشت اردک استفاده کنیم.

شوید خولی

مواد اولیه:

پیاز متوسط                                 دو عدد

مرغ                                            یک عدد

شوید                                         250 گرم

گشنیز و جعفری خرد شده          دو قاشق سوپ‌خوری

تخم‌مرغ                                      سه عدد

آلوچه خشک                              100 گرم

روغن                                          به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه                 به میزان لازم

 

طرز تهیه:    

* ابتدا گوشت مرغ را با یک عدد پیاز که خلالی خرد کرده‌ایم سرخ کرده و وقتی که پیاز طلایی شد سبزی خرد شده را نیز در تابه ریخته و با مواد تفت می‌دهیم.

* پس از این که سبزی کاملاً نرم شد، تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف به حدی می‌زنیم تا سفیده و زرده با هم مخلوط و یک رنگ شوند.

* سپس تخم‌مرغ‌ها را روی مواد در حال سرخ شدن ریخته و وقتی که تخم‌مرغ‌ها کمی بسته شدند آلوچه خشک شسته را (بدون این که از قبل خیسانده باشیم) در مخلوط ریخته و با بقیه مواد سرخ می‌کنیم.

* پس از پنج دقیقه مواد را به همراه دو لیوان آب جوش در قابلمه ریخته و زمانی که مرغ پخته شد نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضافه می‌کنیم.

 

نکتـه:

* می‌توانیم به جای گوشت مرغ از گوشت اردک در این غذا استفاده کنیم.

* همیشه تخم‌مرغ‌ها را قبل از مصرف به صورت جداگانه در ظرفی شکسته وقتی که از سلامت آن‌ها مطمئن شدیم از آن استفاده می‌کنیم.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: مجله آشپزی خانواده سبز – شماره 88 - زهرا شانه چیان

 

مطالب مرتبط:

روش تهیه‌ی باقالی قاتق با کولی؛ غذای گیلانی

آشنایی با روش تهیه‌ی جعفری قورمه

روش تهیه‌ی شش انداز بادمجان

روش تهیه‌ی اسپه شله، آش محلی استان گلستان

شیرین‌قورمه؛ غذای محلی گیلانی‌ها

آش قلیه (گیلان)

آش نذری (گیلان)

سیر قلیه گیلانی

کوکوی اِشپل (غذای گیلانی)

فسنجان گیلانی

ترش کباب (غذای محلی)

ترش تره؛ غذایی شمالی

کدوبره؛ یک غذای مازندرانی

کال کباب(غذای شمالی)

باقلا وابیج

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه