یكی از خوشمزه‌ترین سوپ‌های زمستانی در كشور مجارستان، سوپ خامه‌ای اسفناج است و همان‌طور كه از نام آن پیداست، مواد اولیه آن را اسفناج و خامه تشكیل می‌دهد.در ادامه مواد لازم و طرز تهیه را به طور کامل توضیح می دهیم.

یکی از خوشمزه‌ترین سوپ‌های زمستانی در کشور مجارستان، سوپ خامه‌ای اسفناج است و همان‌طور که از نام آن پیداست، مواد اولیه آن را اسفناج و خامه تشکیل می‌دهد.
البته گاهی اوقات زرده تخم‌مرغ را نیز به مواد داخل آن اضافه می‌کنند.

مواد لازم برای 4 نفر:
500 گرم برگ اسفناج
5 پیمانه آب
2 عدد پیاز (ریز خرد شود)
25 گرم یا 2 قاشق سوپ‌خوری کره
3 قاشق سوپ‌خوری آرد سفید
یک پیمانه خامه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
2 عدد تخم‌مرغ پخته برای تزئین
طرز تهیه:
1 – آب را در قابلمه‌ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس اسفناج را به همان حالت درسته به آن اضافه کنید و مدت 5 تا 6 دقیقه حرارت دهید تا بپزد.
2 – برگ اسفناج پخته شده را از داخل آب بیرون آورید و در دستگاه خردکن یا غذاساز آن را به پوره تبدیل کنید. قابلمه حاوی آب را نیز کنار بگذارید.
3 – کره را داخل تابه‌ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس پیاز خردشده را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
حالا پیازداغ را از روی اجاق بردارید و پس از اضافه کردن آرد، دوباره روی شعله اجاق گاز به مدت یک الی دو دقیقه حرارت دهید تا آرد نیز سرخ شود.
4 – مخلوط پیازداغ و آرد سرخ‌شده را به آبی که اسفناج در آن پخته شده است، بیفزایید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا دوباره به جوش آمده و کمی غلیظ شود.
5- سپس پوره اسفناج و خامه را به آن اضافه کرده و مدتی حرارت دهید تا سوپ جا بیفتد و غلظت مناسبی پیدا کند.
6- در این فاصله، نمک و فلفل مورد نیاز را به سوپ اضافه کنید.
7- در ضمن، تخم‌مرغ‌ها را هم در قابلمه کوچکی آب‌پز کنید. در پایان، سوپ را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و تخم‌مرغ‌های پخته را هم با چاقو به دو نیم کرده و روی سوپ قرار دهید.
ادامه ...

سوپ سیب‌زمینی،غذایی سالم برای فصل سرما 
مواد لازم برای یک نفر
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
پیاز کوچک: یک‌دوم عدد
هویج کوچک: یک‌دوم عدد
سیر: 3 حبه
گوجه‌فرنگی: یک و یک‌دوم عدد
فلفل دلمه‌ای قرمز: یک‌دوم عدد
پودر فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
سیب‌زمینی متوسط: یک عدد
آب مرغ: یک پیمانه
برگ سبزیجات: برگ بو، آویشن و جعفری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روغن را درون یک ظرف ریخته و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. پیاز و هویج را خرد کرده و درون روغن بریزید. حدود 5 دقیقه آنها را روی حرارت به هم بزنید. سپس گوجه را درون مخلوط‌کن ریخته و پوره کنید. بعد به همراه سیر و کمی نمک درون ظرف ریخته و 2 دقیقه به‌هم بزنید تا رنگ پوره گوجه تیره شود.
فلفل دلمه‌‌ای را خلال کنید. درون ظرف ریخته و 5 دقیقه همراه مواد دیگر تفت دهید. حالا سیب‌زمینی را خرد کرده به همراه آب مرغ و سبزیجات درون ظرف بریزید. بگذارید تا جوش بیاید. ادویه آن را اندازه کنید. حرارت را کم کنید. در ظرف را گذاشته و یک ساعت بگذارید تا بپزد. سپس برگ‌های سبزیجات را از درون غذا برداشته و با تزئین دلخواه سرو کنید. می‌توانید سوپ را داخل مخلوط‌کن بریزید و سپس سرو کنید.
سیب‌زمینی منبع غنی از کربوهیدرات است و حاوی مقدار اندکی پروتئین. بنابراین رژیم غذایی مناسبی برای افرادی است که لاغر هستند و قصد افزایش وزن دارند. به علت داشتن کربوهیدرات هضم سیب‌زمینی آسان است و می‌تواند برای بیماران و کودکانی که نمی‌توانند غذاهای پیچیده را هضم کنند ولی به انرژی نیاز دارند به عنوان جایگزین به کار رود. ویتامین‌های C، B و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی موجود در سیب‌زمینی به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند. همچنین ویتامین‌ها، کلسیم و منیزیم به رهایی از رماتیسم کمک می‌کند. البته اثر سیب‌زمینی روی افزایش وزن عارضه‌ای است که افراد رماتیسمی را آزار می‌دهد.
سیب‌زمینی بر التهاب‌ها چه از نوع داخلی و چه خارجی تاثیر مثبتی دارد. از آنجا که سیب‌زمینی حاوی ویتامین C (یک آنتی‌اکسیدان خوب و ترمیم‌کننده مناسب)‌، پتاسیم و ویتامین B6 است باعث بهبود التهاب در سیستم گوارش مانند روده‌ها می‌شود. همچنین رژیم غذایی مناسبی است برای افرادی که دچار زخم‌های دهانی هستند. هر سیب‌زمینی کوچک (138 گرم)‌ پخته شده حاوی 128 کالری و 10 درصد آن از کربوهیدرات تشکیل شده است. همچنین سیر باعث کم شدن چربی و فشار خون شده و خاصیت ضد میکروبی برای دستگاه گوارش دارد. علاوه بر آن اثر آنتی‌اکسیدانی سیر باعث می‌شود که بتواند از بروز برخی از سرطان‌ها پیشگیری کند. البته باید بدانید که سیرخام نباید بیش از اندازه مصرف شود چرا که به دستگاه گوارش آسیب می‌رساند. همچنین افرادی که به سیر حساسیت دارند نباید آن را مصرف کنند. علائم حساسیت به سیر عبارتند از: جوش‌های پوستی و سردرد پس از مصرف سیر.


ادامه ...

سوپ قارچ و جعفری 
مواد مورد نیاز برای یک نفر
قارچ 500 گرم
پیاز درشت 1 عدد
سینه مرغ کوچک 1/2 عدد
زرده تخم مرغ 1 عدد
جعفری خرد شده 2 قاشق غذا خوری
آرد برنج 1 قاشق غذا خوری
روغن مایع 1 قاشق غذا خوری
شیر 1 فنجان
هویج 3 عدد
ارزش غذائی برای یک نفر
انرژی (کالری) 175
کربوهیدرات (گرم) 19/5
پروتئین (گرم) 14
چربی (گرم) 4/5
درصد اسیدهای چرب اشباع 5/7%
طرز تهیه

ابتدا مرغ را با 3-2 لیوان آب می گذاریم تا بپزد؛ سپس پیاز را بعد از خرد کردن کمی تفت می دهیم. قطعات قارچ را به آب مرغ و مرغ ریش شده اضافه میکنیم. هویج را به صورت مکعب های کوچک خرد کرده به آن می افزاییم. میگذاریم روی حرارت ملایم بپزد.آرد برنج را در شیر حل کرده و به سوپ می افزاییم. زرده تخم مرغ را بهم زده و حین زدن کمی آب جوش در آن ریخته و به سوپ اضافه میکنیم. در آخر جعفری را افزوده و بعد از 10 دقیقه سرو میکنیم.
ادامه ...

سوپ عدس رژیمی مخصوص رژیم غذایی دیابت نوع 2 
مواد لازم :

225 گرم( حدود 1 لیوان)
عدس قرمز (شسته شود)
2 عدد ( ساطوری شده)
پیاز
2 حبه( ساطوری شده)
سیر بزرگ
1 عدد( ساطوری شده)
هویج
2 قاشق سوپخوری
روغن زیتون خالص
5/1 لیتر
آب مرغ
2 قاشق سوپخوری
سرکه
به مقدار لازم
فلفل و نمک
برای تزئین
برگ کرفس
طرز تهیه:
عدس قرمز، پیاز، سیر، هویج، روغن زیتون و آب مرغ را با هم مخلوط کرده و روی حرارت متوسط این مواد را به جوش آورده، سپس حرارت را کم کنید تا به مدت 5/1 ساعت روی حرارت بماند. گاهی سوپ را به هم بزنید تا به ته ظرف نچسبد. سرکه یا آبلیمو، نمک و فلفل را بیفزایید.
اگر سوپ خیلی غلیظ شد، کمی آب بیفزایید. سپس آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با برگ کرفس تزئین کنید.
نکات تغذیه ای:
این غذا به دلیل دارا بودن عدس و سبزیجات از فیبربالایی برخوردار است. عدس قرمز مزه بسیار خوبی به سوپ می دهد و در ضمن، از قبل احتیاج به خیس کردن ندارد.
ادامه ...

سوپ زمستانی خوشمزه 
مواد لازم:
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
کدو حلوایی: 2/1 ، به صورت مکعبی شده
هویج: یک عدد تکه تکه شده
کرفس: 2 شاخه قطعه قطعه شده
پیاز: یک عدد خرد شده
سیب زمینی: یک عدد خرد شده
سیر: 4 حبه کاملا ریز شده
آب سبزیجات: 4 پیمانه
نمک: مقدار لازم
فلفل سیاه: مقدار لازم
پیازچه: 2 قاشق غذاخوری خرد شده

طرز تهیه:
1- روغن را در قابلمه بریزید.

2- کدوهای مکعبی شکل، هویج‌‌ها، کرفس‌ها، پیازها را در روغن زیتون حدود 4 دقیقه سرخ کنید تا نرم و طلایی رنگ شوند.

3- سیر خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر آن‌ها را سرخ کنید.

4- آب سبزیجات را روی آن‌ها بریزید.

5- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید جوش بیاید.

6- سپس حرارت را کم کرده و 30 دقیقه بگذارید آرام بجوشد تا سبزیجات نرم شوند.

7- نمک و فلفل را به محتوای قابلمه اضافه کنید.

8- با استفاده از یک همزن، مخلوط را به صورت پوره درآورید و آن را در ظرف مخصوص سوپ که قبلا آماده کرده‌اید، بریزید.

9- روی آن را با پیازچه‌های خرد شده تزیین کنید.

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه